Alltid detta trassel med barnens kläder

      Kommentarer inaktiverade för Alltid detta trassel med barnens kläder

Mina barn är helt omöjliga när det gäller kläder. De vill helst bestämma helt själva vad de ska ha på sig och det ställer till problem emellanåt. När lilltösen vill gå till dagis i prinsessklänning och tunna strumpbyxor, utan overall, i smällkalla vintern. Eller när den gamla urvuxna batmandräkten är det enda som duger på gamlamormors 85-årskalas. Batmandräkten är 6-åringens favorit just nu och den ska helst vara på hela tiden oavsett om den är ren eller inte.

När det gäller barnkläder är det heller inte helt enkelt att veta vad man ska köpa när barnen är kräsna. Viktigast är att kläderna är mjuka och sköna. Inga jeans eller stela skjortor är aktuellt. Att kläderna har klara fina färger är också viktigt för mina ungar. Lilltjejen älskar förstås rosa i alla nyanser, men även gult och klart grönt. Hon verkligen avskyr dova färger och bleka nyanser. Pojkens favoritfärg är rött. Allt ska helst vara rött, gärna med inslag av guld. Vilka pojkkläder finns det som är i rött och guld? Helt rätt, inga alls!

För övrigt så fick han farmor att sticka en guldtröja till honom. Den var inte vidare skön eftersom det verkligen var guldglans i garnet som hade en tunn metalltråd inspunnen. Men med en långärmad tröja under så funkade det. Nu har han vuxit ur den tröjan och jag bara väntar på att han ska komma på att den är borta och kräva att farmor ska sticka en ny.

Handlar barnkläder på nätet

Numera handlar jag oftast barnkläder på nätet, eftersom det är både bekvämt och tidsbesparande. Jag kan sitta i lugn och ro på kvällen när barnen somnat och leta upp det som behövs. Inget snabbt spring i butiker innan barnen måste hämtas. Inte heller den tidsödande och stresshöjande shoppingen med barnen i släptåg. Tror det är bäst för alla med shopping av barnkläder på webben.