Vikingtoys miljövänliga leksaker

Denna sajten handlar mest om barnkläder men jag kan inte låta bli att berätta om det fina svenska företaget Vikingtoys miljövänliga leksaker. Många människor vill vara miljövänliga, men det kan vara svårt att hitta rätt produkter. Ibland upplevs det som ett lotteri när vi handlar i butiker. Det är helt enkelt för många faktorer att hålla koll på för att vi ska kunna vara säkra på att en vara är miljösäker; hur är tillverkningsprocessen av den här leksaken, vilka material används och hur har produkterna transporteras?

Om du har barn känner du säkert till volymerna av leksaker de har och som brukar öka vid barnets födelsedag och andra tillfällen.

När du skaffar leksaker till barn vill du gärna att de inte skadar barnen eller innehåller material som kan vara giftiga. Till skillnad vad många tror finns det faktiskt leksaker som tål mycket slitage utan att de är miljöfarliga.

Innan du startar ditt detektivarbete efter miljövänliga leksaker kan det vara bra att veta att du inte behöver söka utanför Sveriges gränser efter dessa leksaker. Vikingtoys är ett svenskt företag med fokus på att skapa miljövänliga leksaker åt barn. Vikingtoys miljövänliga leksaker tillverkas av plast och är fria från skadliga ämnen som kan skada barn eller miljön. Leksakerna är även återvinningsbara.

Det finns även leksaker som är tillverkade av andra material. Sockerrör är en stråväxt och liknar vass. Ofta är sockerröret väldigt högt, det kan bli tre till fyra meter högt. Man pressar fram en sockerhaltig växtsaft som därefter kokas och kristalliseras. Sockerrör är ett material som Vikingtoys mijlövänliga leksaker använder. Även dessa leksaker har den tåliga designen som klarar av att barnen hårdhänt leker med leksakerna både inom- och utomhus.

Vikingtoys leksaker kan glädja många barn om du säljer eller skänker leksakerna vidare när ditt barn slutat leka med dem. Om ni inte vill skänka bort leksakerna när barnen växer upp kan ni även slänga dem i plaståtervinningen på närmaste återvinningsstation.